Historien om Dansebjerg

Dansebjerg er bygget i 1934

I gamle dage dansede ungdommen på dette sted ved klinegilder og fra omkring år 1500 til 1800 stod her på bakken DANTZ-BIERG mølle indtil den blev flyttet til KOLDHØJ. I årene herefter henlå bakken som grusgrav og i 1934 byggede overlæge Harald Boas dette hus som FDF i 1955 købte og indrettede til sommerlejr. I 1957 blev ejendommen udvidet med en idrætsplads skænket af CARLSBERGS MINDELEGAT og endelig færdigbygget og indviet den 16. juni 1957.

Dansebjerg har i mange år været ejet af sangeren og sangskriveren Poul Krebs og koreografen Ulla Krebs Bille med udgangspunkt i at skabe et kreativt arbejdssted for udvikling af alle former for musik og dans.

Husets vægge taler sit egen poetiske sprog og har i dag lagt rum til skabelsen af musik af et utal af nationale og internationale kunstnere gennem de sidste 15 år.

Bands og solister fra hele Norden og enkelte US artister har indspillet på Dansebjerg, og herhjemmefra kan sange fra bl.a. Nephew, Peter Sommer, Michael Falch, Sys Bjerre,  Veto,  Duné, Peter Belli, The Minds of 99 og selvfølgelig Poul Krebs selv spores tilbage til det gamle hus på det lille bjerg.

Den store dansesal Dansetten der tidligere har stået i Tivoli i København har ligeledes lagt rammer om et utal af workshops og preproduktioner for div. dansekompagnier og turnerende bands!

Udover musik og danseproduktioner er Dansebjerg desuden blevet benyttet af bl.a. DR, Copenhagen Music, Ørgren briller, Irma, Middelfart sparekasse og mange andre.

I sommeren 2016 optog Mastiff TV prod. “Toppen af poppen” for TV2 Danmark, og kort tid efter er Dansebjerg overgået til et selskab drevet af Rumogrooms.dk i Brundby på Samsø!
Loading...